Velkommen til
Hvem er vi?
Gudstjenester
Hvem er hørehæmmet?
Kirkebladet Hør Godt
Højskoledag
Teleslynge
Højttalere i kirken
Refugieophold/REJSE
   °  2024
   °  2023
   °  2022
   °  2021
   °  2020
   °  2019
   °  2018
   °  2017
   °  2016
   °  2015
   °  2014
   °  2013
   °  2012
   °  2011
   °  2010
   °  2009
   °  2008
   °  2007
   °  Rehabiliteringspulje
Tolk
Grundlovsmøde
Brevkasse
Bliv ny kontaktpræst
Hvem er du?
Tilgængelighed
Kirkeindsamling
Adresser
Valg

 

> Velkommen til > Refugieophold/REJSE

Refugieophold/REJSE

Hvert år arrangerer vi en REJSE/et refugieophold med udvidet hørehensyn.
Rejse er for alle, og hørehensynet gives til både normalthørende og hørehæmmede.
 
Rejsen i 2024 foregår i dagene 9.-14. juli.
 
Se detaljer om tilskud for skrivetolkebrugere til rejse 2024 på kr. 5.000,00!


HuskPå vore rejser er der skrivetolkning og teleslynge ved foredragene i Løgumkloster.  Der er skrivetolkning og teleslynge i bussen og på rundvisninger i det fri (!!).  Der er skrivetolkning og teleslynge ved aftenspisningen. Vi benytter bl.a. mobilt teleslyngeanlæg og trådløs tekstning, hvor man kan låne en modtager til lyden og/eller en iPad til tekst, som man kan tage med sig på tur. Hold afstand: Ved anvendelse af disse mobile løsninger kan man holde den afstand til guiden, som man ønsker (op til 50 meter) - samtidig med, at man alligevel har mulighed for at følge med.

Hørehensyn for normalthørende
Vores hørehensyn foregår på den måde, at alle får tilbud om at låne en såkaldt FM-modtager.  På turen vil guiden altid tale i en trådløs mikrofon, som sender til disse FM-modtagere.  Man kan vælge at tilslutte et par hovedtelefoner, så man altid kan høre guidens stemme tydeligt, selv om man befinder sig et stykke væk. Det er ganske praktisk også på steder, hvor der er meget baggrundsstøj.

Hørehensyn for hørehæmmede
Har man høreapparat med indbygget telespole, kan man i stedet for hovedtelefoner vælge at tilslutte en såkaldt halsslynge til den lånte FM-modtager.  Man vil dermed få et teleslyngesignal, som man kan bære med sig, nøjagtig ligesom det teleslyngesignal, man kender fra kirken.

Hørehensyn for svært hørehæmmede - Mobil tekstning
Der er desuden skrivetolkning overalt, dvs. svært hørehæmmede kan på selve turen låne en lille trådløs skærm (iPad), som man kan tage med sig rundt.  Her kan man tillige kan læse alt det, der bliver sagt, fordi skrivetolken skriver alt det, som guiderne siger. Har man selv en iPhone, vil der være mulighed for at få sendt teksten til denne. Denne løsning kan naturligvis kombineres med den transportable teleslynge.


 

[ admin ]